Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy", Yavoriv

Gastrotourism

Farm / cheese factory

Info icon
Information on this page is translated from Ukrainian language automatically by machine translation and may not always accurately express the original. We nevertheless hope it will be of use to you and make it easier for you to plan your trip.

General information about Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy" (Yavoriv)

The "Hutsul Cheese Dairy" eco-farm in Yavoriv specializes in the production of goat cheese from the milk of Zaanen, Nubian, Alpine and Lamancha goats. This is one of the new objects of gastronomic tourism in Prykarpattia, which adheres to the principle of Slow Food.

A goat farm with a cheese factory was founded in Yavoriv by a local entrepreneur, Nazariy Vepruk. Now his herd includes more than 60 goats of four breeds. The farm produces 15 types of cheese - nine hard and six soft (parmesan, gouda, сaciotta, berghese, cheddar, suluguni, halloumi, feta, mozzarella, bryndza, vurda, ricotta and others). In 2019, a kolyba with a shop and a tasting room was opened on the farm.

For visitors, excursions of the territory and demonstration halls are conducted, where you ...

The "Hutsul Cheese Dairy" eco-farm in Yavoriv specializes in the production of goat cheese from the milk of Zaanen, Nubian, Alpine and Lamancha goats. This is one of the new objects of gastronomic tourism in Prykarpattia, which adheres to the principle of Slow Food.

A goat farm with a cheese factory was founded in Yavoriv by a local entrepreneur, Nazariy Vepruk. Now his herd includes more than 60 goats of four breeds. The farm produces 15 types of cheese - nine hard and six soft (parmesan, gouda, сaciotta, berghese, cheddar, suluguni, halloumi, feta, mozzarella, bryndza, vurda, ricotta and others). In 2019, a kolyba with a shop and a tasting room was opened on the farm.

For visitors, excursions of the territory and demonstration halls are conducted, where you can get acquainted with the process of transforming goat's milk into whey and various types of cheese. At the end of the tour, a tasting is held, during which you can taste the finished products of the "Hutsul Cheese Dairy" eco-farm. Honey, sour cream, blueberry jam, seeds and banoche are also served with cheese.

Екоферма "Гуцульська сироварня" у Яворові спеціалізується на виробництві козячих сирів з молока кіз зааненської, альпійської, ламанчської та нубійської порід. Це один із нових об'єктів гастрономічного туризму на Прикарпатті, що сповідує принцип Slow Food.

Козину ферму з сироварнею заснував у Яворові місцевий підприємець Назарій Вепрук. Зараз його стадо нараховує понад 60 кіз чотирьох порід.

На фермі виготовляють 15 видів сиру – дев’ять твердих і шість м’яких (пармезан, гауда, каччота, бергкезе, чеддер, сулугуні, халумі, фета, моцарелла, бринза, вурда, рікотта та інші). У 2019 році на фермі відкрилася колиба з магазином і дегустаційною залою.

Для відвідувачів проводять екскурсії територією та демонстраційними залами, де можна познайо ...

Екоферма "Гуцульська сироварня" у Яворові спеціалізується на виробництві козячих сирів з молока кіз зааненської, альпійської, ламанчської та нубійської порід. Це один із нових об'єктів гастрономічного туризму на Прикарпатті, що сповідує принцип Slow Food.

Козину ферму з сироварнею заснував у Яворові місцевий підприємець Назарій Вепрук. Зараз його стадо нараховує понад 60 кіз чотирьох порід.

На фермі виготовляють 15 видів сиру – дев’ять твердих і шість м’яких (пармезан, гауда, каччота, бергкезе, чеддер, сулугуні, халумі, фета, моцарелла, бринза, вурда, рікотта та інші). У 2019 році на фермі відкрилася колиба з магазином і дегустаційною залою.

Для відвідувачів проводять екскурсії територією та демонстраційними залами, де можна познайомитися з процесом перетворення козячого молока на сироватку і сири різних видів. Наприкінці екскурсії проводиться дегустація, під час якої можна скуштувати готову продукцію екоферми "Гуцульська сироварня". До сирів також подають мед, сметану, чорничне варення, насіння і банош.

Practical information about Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy" (Yavoriv)

Last update

Calendar icon

4/12/2024

Categories Gastrotourism, Farm / cheese factory
Date of foundation 2019
Hours of work 11:00–19:00
Address Petrychiv Hamlet

Yavoriv

Coordinates 48.23823° N, 24.97112° E Copy icon Coordinates copied
Phone +380 97 888 8068, +380 67 304 5669,
Email
Facebook https://www.facebook.com/hutsu... External link icon
Instagram https://www.instagram.com/huts... External link icon
Additional services
Cost excursion - UAH 50 per person
International Symbol of Access

Аccessibility information

Info icon

Have you visited Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy" in Yavoriv?

Add practical or descriptive information, photos, links

News and blogs about Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy" (Yavoriv)

Reviews about Eco-Farm "Hutsul Cheese Dairy" (Yavoriv)

Functional temporarily unavailable