Attractions of Ukraine
Attractions region
Attractions Ivano-Frankivsk region
Attractions Verkhovyna district
Attractions Verkhovyna
Tasting room "Bryndza Mine"
The tasting room "Bryndza Mine" ("Kopalnia Bryndzy") in Verkhovyna offers tastings of traditional polonyna cheese products and analogs of European cheeses of our own production.
Cheeses are made according to traditional technology on the "Krynta" mountain meadow, where cows graze in the season and a mountain cheese dairy works. In the off-season, a home mini-farm operates.
At the tastings, in particular, two Ukrainian cheeses with a registered geographical indication are presented: Hutsul sheep bryndzya and Hutsul cow bryndza. You can also taste Vurda (light cheese made from whey), smoked Budz (cheese made from whole milk), hard cheeses Caciotta and Chornohora aged for 2 months. The tasting set additionally includes polonyna fat, honey, bread, w ...
The tasting room "Bryndza Mine" ("Kopalnia Bryndzy") in Verkhovyna offers tastings of traditional polonyna cheese products and analogs of European cheeses of our own production.
Cheeses are made according to traditional technology on the "Krynta" mountain meadow, where cows graze in the season and a mountain cheese dairy works. In the off-season, a home mini-farm operates.
At the tastings, in particular, two Ukrainian cheeses with a registered geographical indication are presented: Hutsul sheep bryndzya and Hutsul cow bryndza. You can also taste Vurda (light cheese made from whey), smoked Budz (cheese made from whole milk), hard cheeses Caciotta and Chornohora aged for 2 months. The tasting set additionally includes polonyna fat, honey, bread, wine, moonshine.
The tasting room "Bryndza Mine" is an object of the Cultural and touristic route "Hutsul Cheese Plays".
Дегустаційна зала "Копальня бриндзи" у Верховині пропонує дегустації традиційної полонинської сирної продукції та аналогів європейських сирів власного виготовлення.
Сири за традиційною технологією виготовляються на полонині "Кринта", де у сезон випасаються корови і працює гірська сироварня. У міжсезоння працює домашня мініферма.
На дегустаціях, зокрема, представлені два українські сири із зареєстрованим географічним зазначенням: Гуцульська овеча бриндзі та Гуцульська коров'яча бриндза. Також можна скуштувати вурду (легкий сир з сироватки), копчений будз (сир із незбираного молока), тверді сири Каччота і Чорногора з витримкою по 2 місяці. Крім сирів та бринзи, до дегустаційного сету додатково входять полонинське сало, мед, хліб, вино, самогон.
Де ...
Дегустаційна зала "Копальня бриндзи" у Верховині пропонує дегустації традиційної полонинської сирної продукції та аналогів європейських сирів власного виготовлення.
Сири за традиційною технологією виготовляються на полонині "Кринта", де у сезон випасаються корови і працює гірська сироварня. У міжсезоння працює домашня мініферма.
На дегустаціях, зокрема, представлені два українські сири із зареєстрованим географічним зазначенням: Гуцульська овеча бриндзі та Гуцульська коров'яча бриндза. Також можна скуштувати вурду (легкий сир з сироватки), копчений будз (сир із незбираного молока), тверді сири Каччота і Чорногора з витримкою по 2 місяці. Крім сирів та бринзи, до дегустаційного сету додатково входять полонинське сало, мед, хліб, вино, самогон.
Дегустаційна зала "Копальня бриндзи" є об'єктом Культурно-туристичного маршруту "Гуцульські сирні плаї".
Last update
4/12/2024
Categories | Gastrotourism, Farm / cheese factory |
---|---|
Date of foundation | 2021 |
Hours of work | 10:00–18:00 |
Address |
Zhabyevsky Potik Street, 51
Verkhovyna |
Coordinates | 48.137899° N, 24.820988° E Coordinates copied |
Phone | +380 68 050 3558, |
innaskriblyuk121995@gmail.com | |
https://www.facebook.com/profi... | |
https://www.instagram.com/bryn... | |
Additional services | |
Cost | excursion with tasting: adults - 150 UAH, children - 100 UAH |
Add practical or descriptive information, photos, links