Новий інтер'єр у світлих тонах з використанням сучасних матеріалів гостро критикують за відхід від автентики, яка була візитівкою закладу з 1999 року.

Радикальної зміни дизайну зазнала класична львівська кондитерська "Цукерня", розташована в історичному будинку на вулиці Староєврейській. Замість вінтажного інтер'єру в староавстрійському стилі заклад отримав сучасний дизайн у світлих кольорах.

Львів'янам і гостям міста "Цукерня" добре відома з 1999 року, коли цей заклад став одним із перших, що заклали сучасну кавову культуру Львова, відроджуючи традиції львівських довоєнних кондитерських. В інтер'єрі було багато антикваріату, а основу меню складали десерти, приготовані за давніми галицькими рецептами.

Новий інтер’єр розробила студія YOD Group, що спеіалізується на проєктуванні всіх типів житлових, громадських та промислових споруд.

"Важливо було не лише оновити антураж, але й переосмислити концепцію, дати культовому бренду свіжу енергію й розвиток. Водночас важливо було зберегти ДНК закладу, делікатно означивши тяглість традиції як одну з ключових цінностей", – розповіли автори проєкту на офіційній сторінці YOD Group у Facebook.

Стіни "Цукерні" вкриті унікальним матеріалом, створеним спеціально для проекту на основі яєчної шкаралупи. Від колишнього інтер’єру залишилися віденські стільці, які відреставрували та частково пофарбували у білий колір. Щоб візуально наповнити зали повітрям, на додачу до світлої гами кольорів у оздобленні, автори проєкту використали лаконічні арочні ніші, що поєднують суміжні зали.

"Результатом переродження "Цукерні" став світлий та емоційно комфортний інтер’єр, який не відтягує увагу від основного продукту – легендарних львівських смаколиків", – підсумували автори.

Львівська громадськість сприйняла зміни неоднозначно. Багато кого засмутив майже повний відхід закладу від класичної концепції, зокрема і в меню.

"Головне те, що цей інтер'єр – ні про що. Він про амбіції дизайнера, а не про заклад, його кухню, історію, і традицію галицьких кав'ярень позаминулого століття... Я більше не поведу гостей сюди – бо що показувати? Атмосфери старого Львова вже немає", – написала відома громадська діячка Тамара Злобіна.

"Ймовірно, справді цінність старої "Цукерні" була в спогадах та атмосфері, від яких так складно відмовлятись, адже такі докорінні зміни є ознакою того, що ми не стаємо молодшими, це про екзистенційну даність, що все колись закінчується. Зникнення (або свідоме замовне дизайнерське вбивство) "Цукерні" – лише чергове цьому підтвердження", – зазначив у своєму дописі блогер Павло Бачинський.

"Я не хочу дискутувати щодо необхідності зміни дизайну кавʼярні чи мого нерозуміння нової концепції закладу. Нова "Цукерня" нагадує мені лише туалет у готелі Абу-Дабі. Тому: "Привіт, смуток!" Дякую, що впродовж 20 років ти була місцем тихої радості для мене", – журиться професорка НТУУ "КПІ", львів'янка Лідія Смола.

Натомість, відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян висловив підтримку власникам "Цукерні".

"Є один єдиний заклад у Львові, якому зараз заздрять всі. Це "Цукерня". Її піарять навіть глухонімі... Ресторанними експертами стали навіть домогосподарки: "Піде чи не піде цільова авдиторія?" Моя вам експертна відповідь – після такого громадського слухання цільова авдиторія поллється! Бажаю успіхів "Цукерні"!" – написав ресторатор.

Фото: facebook.com/yodgroupdesign

Радикальної зміни дизайну зазнала класична львівська кондитерська "Цукерня", розташована в історичному будинку на вулиці Староєврейській. Замість вінтажного інтер'єру в староавстрійському стилі заклад отримав сучасний дизайн у світлих кольорах.

Львів'янам і гостям міста "Цукерня" добре відома з 1999 року, коли цей заклад став одним із перших, що заклали сучасну кавову культуру Львова, відроджуючи традиції львівських довоєнних кондитерських. В інтер'єрі було багато антикваріату, а основу меню складали десерти, приготовані за давніми галицькими рецептами.

Новий інтер’єр розробила студія YOD Group, що спеіалізується на проєктуванні всіх типів житлових, громадських та промислових споруд.

"Важливо було не лише оновити антураж, але й переосмислити концепцію, дати культовому бренду свіжу енергію й розвиток. Водночас важливо було зберегти ДНК закладу, делікатно означивши тяглість традиції як одну з ключових цінностей", – розповіли автори проєкту на офіційній сторінці YOD Group у Facebook.

Стіни "Цукерні" вкриті унікальним матеріалом, створеним спеціально для проекту на основі яєчної шкаралупи. Від колишнього інтер’єру залишилися віденські стільці, які відреставрували та частково пофарбували у білий колір. Щоб візуально наповнити зали повітрям, на додачу до світлої гами кольорів у оздобленні, автори проєкту використали лаконічні арочні ніші, що поєднують суміжні зали.

"Результатом переродження "Цукерні" став світлий та емоційно комфортний інтер’єр, який не відтягує увагу від основного продукту – легендарних львівських смаколиків", – підсумували автори.

Львівська громадськість сприйняла зміни неоднозначно. Багато кого засмутив майже повний відхід закладу від класичної концепції, зокрема і в меню.

"Головне те, що цей інтер'єр – ні про що. Він про амбіції дизайнера, а не про заклад, його кухню, історію, і традицію галицьких кав'ярень позаминулого століття... Я більше не поведу гостей сюди – бо що показувати? Атмосфери старого Львова вже немає", – написала відома громадська діячка Тамара Злобіна.

"Ймовірно, справді цінність старої "Цукерні" була в спогадах та атмосфері, від яких так складно відмовлятись, адже такі докорінні зміни є ознакою того, що ми не стаємо молодшими, це про екзистенційну даність, що все колись закінчується. Зникнення (або свідоме замовне дизайнерське вбивство) "Цукерні" – лише чергове цьому підтвердження", – зазначив у своєму дописі блогер Павло Бачинський.

"Я не хочу дискутувати щодо необхідності зміни дизайну кавʼярні чи мого нерозуміння нової концепції закладу. Нова "Цукерня" нагадує мені лише туалет у готелі Абу-Дабі. Тому: "Привіт, смуток!" Дякую, що впродовж 20 років ти була місцем тихої радості для мене", – журиться професорка НТУУ "КПІ", львів'янка Лідія Смола.

Натомість, відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян висловив підтримку власникам "Цукерні".

"Є один єдиний заклад у Львові, якому зараз заздрять всі. Це "Цукерня". Її піарять навіть глухонімі... Ресторанними експертами стали навіть домогосподарки: "Піде чи не піде цільова авдиторія?" Моя вам експертна відповідь – після такого громадського слухання цільова авдиторія поллється! Бажаю успіхів "Цукерні"!" – написав ресторатор.

Фото: facebook.com/yodgroupdesign