Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic", Verkhovyna

Gastrotourism

Farm / cheese factory

Info icon
Information on this page is translated from Ukrainian language automatically by machine translation and may not always accurately express the original. We nevertheless hope it will be of use to you and make it easier for you to plan your trip.

General information about Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" (Verkhovyna)

The Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" ("Syrna Lavka Na Horyshchi") opened in 2020 in the center of Verkhovyna, next to the city market. The shop offers tastings of craft products from its own polonyna farm for groups of up to 45 people.

Local certified Hutsul cow bryndza is produced according to traditional technology from whole milk of cows that graze on mountain meadows at an altitude of more than 700 meters above sea level.

During an excursion to polonyna, you can get acquainted with the production process of polonyna cheeses and taste them surrounded by mountain landscapes. In the city tasting room, you can also taste the finished products of the polonyna cheese dairy: cow bryndza, sheep bryndzya, vurda, ordinary and smoked budz. In additio ...

The Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" ("Syrna Lavka Na Horyshchi") opened in 2020 in the center of Verkhovyna, next to the city market. The shop offers tastings of craft products from its own polonyna farm for groups of up to 45 people.

Local certified Hutsul cow bryndza is produced according to traditional technology from whole milk of cows that graze on mountain meadows at an altitude of more than 700 meters above sea level.

During an excursion to polonyna, you can get acquainted with the production process of polonyna cheeses and taste them surrounded by mountain landscapes. In the city tasting room, you can also taste the finished products of the polonyna cheese dairy: cow bryndza, sheep bryndzya, vurda, ordinary and smoked budz. In addition, you can order wine, Carpathian tea, guslenka and kulesha. In addition to cheeses, the store offers dried and pickled mushrooms, honey and honey products, and teas made from Carpathian herbs.

Tasting hall "Cheese Shop in the Attic" is a member of the Association of Carpathian Head Cheesemongers and participates in the Cultural and touristic route "Hutsul Cheese Plays".

Дегустаційна зала "Сирна лавка на горищі" відкрилася 2020 року в центрі Верховини, поруч з міським ринком. Лавка пропонує дегустації крафтових продуктів з власного полонинського господарства для груп до 45 осіб.

Тутешню сертифіковану гуцульську коров'ячу бриндзу виробляють за традиційною технологією з цільного молока корів, які випасаються на гірській полонині на висоті понад 700 метрів над рівнем моря.

Під час екскурсії на полонину можна ознайомитися з процесом виробництва полонинських сирів і продегустувати їх в оточенні гірських краєвидів. У міській дегустаційній залі також можна скуштувати готову продукцію полонинської сироварні: коров'ячу бриндзу, овечу бриндзю, вурду, звичайний та копчений будз. Додатково можна замовити вино, карпатський чай, гус ...

Дегустаційна зала "Сирна лавка на горищі" відкрилася 2020 року в центрі Верховини, поруч з міським ринком. Лавка пропонує дегустації крафтових продуктів з власного полонинського господарства для груп до 45 осіб.

Тутешню сертифіковану гуцульську коров'ячу бриндзу виробляють за традиційною технологією з цільного молока корів, які випасаються на гірській полонині на висоті понад 700 метрів над рівнем моря.

Під час екскурсії на полонину можна ознайомитися з процесом виробництва полонинських сирів і продегустувати їх в оточенні гірських краєвидів. У міській дегустаційній залі також можна скуштувати готову продукцію полонинської сироварні: коров'ячу бриндзу, овечу бриндзю, вурду, звичайний та копчений будз. Додатково можна замовити вино, карпатський чай, гуслєнку та кулешу. У крамниці, крім сирів, можна придбати гриби сушені та мариновані, мед і медову продукцію, чаї з карпатських трав.

Дегустаційна зала "Сирна лавка на горищі" є членом Асоціації карпатських ватагів та бере участь у Культурно-туристичному маршруті "Гуцульські сирні плаї".

Practical information about Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" (Verkhovyna)

Last update

Calendar icon

4/12/2024

Categories Gastrotourism, Farm / cheese factory
Date of foundation 2020
Hours of work 10:00–19:00, Sunday – 11:00–17:00
Address Mykhayla Hrushevskoho Street, 1G

Verkhovyna

Coordinates 48.154566° N, 24.82608° E Copy icon Coordinates copied
Phone +380 97 158 4207,
Email
Facebook https://www.facebook.com/profi... External link icon
Additional services
Cost tasting - UAH 100 per person
International Symbol of Access

Аccessibility information

Info icon

Have you visited Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" in Verkhovyna?

Add practical or descriptive information, photos, links

News and blogs about Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" (Verkhovyna)

Reviews about Tasting Hall "Cheese Shop in the Attic" (Verkhovyna)

Functional temporarily unavailable