Єдиний в Україні музей леквару (сливового повидла) відкрито в 2012 році в прикордонному закарпатському селі Ботар місцевим фермером Павлом Тизешем.
Тут представлено безліч видів закарпатського леквру, а також різноманітні джеми із 28 країн світу. Всі види леквару виробляються ручним способом – без консервантів, барвників та ароматизаторів.
При музеї діє дегустаційна зала, де, окрім повидла, можна також скуштувати копчене м'ясо зі свинини унікальної місцевої породи мангалиці, екологічно чисті соки, традиційні страви угорської кухні та інше.
Перед музеєм встановлено пам'ятник свині мангалиці, а також пам'ятник леквару.
Єдиний в Україні музей леквару (сливового повидла) відкрито в 2012 році в прикордонному закарпатському селі Ботар місцевим фермером Павлом Тизешем.
Тут представлено безліч видів закарпатського леквру, а також різноманітні джеми із 28 країн світу. Всі види леквару виробляються ручним способом – без консервантів, барвників та ароматизаторів.
При музеї діє дегустаційна зала, де, окрім повидла, можна також скуштувати копчене м'ясо зі свинини унікальної місцевої породи мангалиці, екологічно чисті соки, традиційні страви угорської кухні та інше.
Перед музеєм встановлено пам'ятник свині мангалиці, а також пам'ятник леквару.
Останнє оновлення
06.04.2024
Категорії | Музей/галерея, Гастротуризм |
---|---|
Дата заснування | 2012 рік |
Адреса |
вулиця Головна, 4А
Ботар |
Координати | 48.030335° N, 22.963883° E Координати скопійовано |
Телефон | +380 97 387 4096, +380 95 914 7856, +380 97 381 4053, |
Електронна пошта | angijo.tzes@gmail.com |
Додаткові сервіси |
Додайте практичну або описову інформацію, фото, посилання