Пам'ятки Печенігів

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Печенігів

Знайдено 2 пам’ятки

Печенігів

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Печенігів

Краєзнавчий музей (Ново-Бєлгородський централ), Печеніги
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Краєзнавчий музей (Ново-Бєлгородський централ)

Пам'ятка архітектури , Музей/галерея

Краєзнавчий музей імені Трохима Суліми розташований в центрі селища Печеніги в історичній будівлі колишньої Ново-Бєлгородської центральної каторжної в'язниці для політичних в'язнів.

Ново-Бєлгородський каторжний централ збудований у Печенігах (на той момент - Ново-Бєлгороді) в 1854 році та входила до комплексу будівель військового поселення. У різний час тут відбували термін відомі народники: Олександр Долгушин, Іполит Мишкін, Яків Рибіцький , робітник-революціонер Петро Алексєєв та інші. Тут був ув'язнений і український поет-революціонер Павло Грабовський. Збереглася камера з нарами та зафарбованими у чорний колір вікнами.

Печенізький краєзнавчий музей був відкритий 26 березня 2002 року. Основою музейної збірки стали предмети з колишнього Громадського історичного музею селища Печеніги. Фонди музею налічують понад 3,3 тисячі предметів, які експонуються в 12 виставкових залах.

Особливу цінність мають археологічні знахідки з розкопок могильних курганів катакомбної культури III тисячоліття до нашої ери та поселення доби неоліту V- IV тисячоліть до нашої ери.

Map pin icon провулок Поштовий, 1 Печеніги

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Регіональний ландшафтний парк "Печенізьке поле", Печеніги
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Регіональний ландшафтний парк "Печенізьке поле"

Заповідна територія

Регіональний ландшафтний парк "Печенізьке поле" створений у 1990 році на березі Печенізького водосховища, на межі степу та лісостепу.

Його площа складає близько 4,5 тисяч гектарів. На території парку є незаймана ділянка українського лугостепу, де росте безліч рідкісних рослин, включаючи занесені до Червоної книги України. Тут знаходиться агроферма, на якій відновлюють популяцію дроф - рідкісних степових птахів, які, як і страуси, не літають, а пересуваються бігом по землі. У парку також водяться байбаки та інші рідкісні тварини.

Територія ландшафтного парку "Печенізьке поле" простягається вздовж балок Гнилушка та Сулимів Яр, що ведуть до Печенізького водосховища.

Map pin icon вулиця Незалежності, 31 Печеніги

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний