Пам'ятки Благовіщенського

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Благовіщенського

Знайдено 1 пам’ятки

Благовіщенського

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Благовіщенського

Благовіщенський історичний музей
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Благовіщенський історичний музей

Музей/галерея

Благовіщенський історичний музей відкрився у 1970 році. Розташовується на другому поверсі Будинку культури "Мир" у центрі міста Благовіщенське.

Експозиція музею розкриває історію Благовіщенського краю від часів неоліту до наших днів  та розповідає про видатних земляків.

В археологічному розділі представлені матеріали кам’яної доби, трипільської культури, скіфського періоду, черняхівської культури, Київської Русі. Зокрема, експонуються археологічні знахідки біля сіл Данилова Балка, Сабатинівка, Луполове, де виявлені залишки двох поселень трипільської культури IV тисячоліття до нашої ери.

Другий розділ розповідає про заселення краю у XVIII-XIX століттях, побут селян і містян ХІХ століття та їхні етнографічні особливості, розвиток промисловості у Благовіщенському. У наступному розділі можна познайомитися з подіями XX століття в Благовіщенському, серед яких Українська революція, насильницька колективізація і Голодомор, Друга світова війна, повоєнна відбудова.

Окрема експозиція присвячена подіям сучасної російсько-української війни. В картинній галереї, зокрема, представлені роботи місцевого художника Анатолія Хольцмана.

Map pin icon вулиця Героїв України, 68 Благовіщенське

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний