Дерев'яну будівлю в гуцульському стилі відреставрували з урахуванням статусу пам’ятки архітектури місцевого значення, а до створення меню долучився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Легендарний ресторан "Гуцульщина" в Яремчі, що вважається архітектурною та культурною візитівкою Карпат, отримав друге життя. Нові співвласники Ігор Штогрин та Андрій Бакай відкрили заклад після кількамісячної реставрації. Офіційне відкриття відбулося у форматі тематичної званої вечері, повідомляє NV.

Видання нагадує, що "Гуцульщину" звели у 1956 році за проєктом архітектора Івана Боднарука. Косівські майстри побудували ресторан без жодного цвяха, що й прославило заклад. За десятиліття тут побували відомі політики, артисти та культурні діячі. Серед них Володимир Івасюк, Василь Зінкевич та Ліна Костенко.

Реставрація історичної будівлі улітку 2025 року проводиться з дотриманням статусу пам’ятки архітектури місцевого значення. Дерев’яні зруби очищували вручну, відновлювали дах і зберегли автентичні інтер'єрні елементи – косівські кахлі та глиняний посуд.

"Нашим завданням було зберегти душу "Гуцульщини". Ми хотіли реставрувати, а не просто зробити ремонт. Було важко знайти справжніх майстрів по дереву, які розуміють, як працювати з такою історичною пам’яткою. А коли почали реставрацію, з’ясувалося, що стан будівлі значно гірший, ніж ми очікували. Тож реставрація її буквально врятувала", – розповідає Ігор Штогрин.

Меню для оновленої "Гуцульщини" створив шеф-кухар Євген Клопотенко. Щоб перейнятм автентентику, він провів гастроекспедицію Карпатами. Так вдалося відродити 12 традиційних гуцульських страв. Серед них – лютий сир, тертюхи, буришник, гуслянка та інші локальні наїдки.

"Мені подобаються проєкти, в яких ти можеш допомогти відродити те, що цінне для України", – пояснює Євген Клопотенко, – "Коли до мене звернулася нова команда закладу з проханням допомогти з меню – я не міг відмовити й не зробити щось круте для них і для всієї України".

У планах закладу – стати культурно-гастрономічним центром Карпат, місцем, де зустрічаються кухня, культура й історія, зберігаючи унікальність і дух регіону.

Фото: facebook.com/profile.php?id=61575909514576

Легендарний ресторан "Гуцульщина" в Яремчі, що вважається архітектурною та культурною візитівкою Карпат, отримав друге життя. Нові співвласники Ігор Штогрин та Андрій Бакай відкрили заклад після кількамісячної реставрації. Офіційне відкриття відбулося у форматі тематичної званої вечері, повідомляє NV.

Видання нагадує, що "Гуцульщину" звели у 1956 році за проєктом архітектора Івана Боднарука. Косівські майстри побудували ресторан без жодного цвяха, що й прославило заклад. За десятиліття тут побували відомі політики, артисти та культурні діячі. Серед них Володимир Івасюк, Василь Зінкевич та Ліна Костенко.

Реставрація історичної будівлі улітку 2025 року проводиться з дотриманням статусу пам’ятки архітектури місцевого значення. Дерев’яні зруби очищували вручну, відновлювали дах і зберегли автентичні інтер'єрні елементи – косівські кахлі та глиняний посуд.

"Нашим завданням було зберегти душу "Гуцульщини". Ми хотіли реставрувати, а не просто зробити ремонт. Було важко знайти справжніх майстрів по дереву, які розуміють, як працювати з такою історичною пам’яткою. А коли почали реставрацію, з’ясувалося, що стан будівлі значно гірший, ніж ми очікували. Тож реставрація її буквально врятувала", – розповідає Ігор Штогрин.

Меню для оновленої "Гуцульщини" створив шеф-кухар Євген Клопотенко. Щоб перейнятм автентентику, він провів гастроекспедицію Карпатами. Так вдалося відродити 12 традиційних гуцульських страв. Серед них – лютий сир, тертюхи, буришник, гуслянка та інші локальні наїдки.

"Мені подобаються проєкти, в яких ти можеш допомогти відродити те, що цінне для України", – пояснює Євген Клопотенко, – "Коли до мене звернулася нова команда закладу з проханням допомогти з меню – я не міг відмовити й не зробити щось круте для них і для всієї України".

У планах закладу – стати культурно-гастрономічним центром Карпат, місцем, де зустрічаються кухня, культура й історія, зберігаючи унікальність і дух регіону.

Фото: facebook.com/profile.php?id=61575909514576