Виноробня маркіза Крістофа Лакарена "Шато Лакарен" розташована посеред виноградників поруч з відомим виноробним поселенням Шабо неподалік від Білгорода–Дністровського. Саме на цьому місці колись була садиба швейцарських виноробів, які приїхали в 1822 році відроджувати бессарабське виноградарство і виноробство. З тих часів збереглися винні льохи та господарське приміщення, в якому за радянської влади розміщувалася тракторна бригада.
Зараз "Шато Лакарен" постає притулком спокою, далеко від турбот, де перемагає природа: скрізь пасуться коні, кози, вівці, бігають собаки, кішки гріються на сонечку. Маріанна Лакарен, дружина Крістофа, готує чудові страви, використовуючи натуральні продукти зі своєї ферми. А сам винороб, як справжній француз, із задоволенням про ...
Виноробня маркіза Крістофа Лакарена "Шато Лакарен" розташована посеред виноградників поруч з відомим виноробним поселенням Шабо неподалік від Білгорода–Дністровського. Саме на цьому місці колись була садиба швейцарських виноробів, які приїхали в 1822 році відроджувати бессарабське виноградарство і виноробство. З тих часів збереглися винні льохи та господарське приміщення, в якому за радянської влади розміщувалася тракторна бригада.
Зараз "Шато Лакарен" постає притулком спокою, далеко від турбот, де перемагає природа: скрізь пасуться коні, кози, вівці, бігають собаки, кішки гріються на сонечку. Маріанна Лакарен, дружина Крістофа, готує чудові страви, використовуючи натуральні продукти зі своєї ферми. А сам винороб, як справжній француз, із задоволенням проводить час з гостями за столом, розмовляючи про життя, вина та бізнес. А після того веде їх до свого величезного винного підвалу, де демонструє процес виготовлення вина і шампанського, уважно стежачи за тим, щоб келихи не залишалися порожніми.
Також гостям пропонуються комплексні обіди за типом табльдот (table d'hote, "стіл господаря"), які включають повний набір страв традиційної бессарабської кухні з місцевих продуктів.
Екскурсії з дегустаціями проводяться в теплу пору року просто неба. В дощ і холодну пору року – в просторому салоні з каміном, декорованому картинами і старовинним начинням. Гостям надаються різні вина в супроводі паштету, козячої бринзи і хліба домашньої випічки.
Після першої дегустації і спілкування з виноробом, гості вирушають на оглядини виноградника автомобілем УАЗ кабріолет (якщо група невелика) або в причепі трактора "Білорусь". Після повернення, гості спускаються до винного льоху, де продовжують дегустувати вино прямо з винних ємностей. Саме тут маркіз де Лакарен розповідає і показує, як він робить шампанське брют натурель, використовуючи старовинну французьку технологію "Дом Періньон", причому гості дегустують кілька видів шампанського, допомагаючи маркізу в процесі дегоржажа.
"Шато Лакарен" є учасником проєкту "Дорога вина та смаку Української Бессарабії".
Виноробня маркіза Крістофа Лакарена "Шато Лакарен" розташована посеред виноградників поруч з відомим виноробним поселенням Шабо неподалік від Білгорода–Дністровського. Саме на цьому місці колись була садиба швейцарських виноробів, які приїхали в 1822 році відроджувати бессарабське виноградарство і виноробство. З тих часів збереглися винні льохи та господарське приміщення, в якому за радянської влади розміщувалася тракторна бригада.
Зараз "Шато Лакарен" постає притулком спокою, далеко від турбот, де перемагає природа: скрізь пасуться коні, кози, вівці, бігають собаки, кішки гріються на сонечку. Маріанна Лакарен, дружина Крістофа, готує чудові страви, використовуючи натуральні продукти зі своєї ферми. А сам винороб, як справжній француз, із задоволенням про ...
Виноробня маркіза Крістофа Лакарена "Шато Лакарен" розташована посеред виноградників поруч з відомим виноробним поселенням Шабо неподалік від Білгорода–Дністровського. Саме на цьому місці колись була садиба швейцарських виноробів, які приїхали в 1822 році відроджувати бессарабське виноградарство і виноробство. З тих часів збереглися винні льохи та господарське приміщення, в якому за радянської влади розміщувалася тракторна бригада.
Зараз "Шато Лакарен" постає притулком спокою, далеко від турбот, де перемагає природа: скрізь пасуться коні, кози, вівці, бігають собаки, кішки гріються на сонечку. Маріанна Лакарен, дружина Крістофа, готує чудові страви, використовуючи натуральні продукти зі своєї ферми. А сам винороб, як справжній француз, із задоволенням проводить час з гостями за столом, розмовляючи про життя, вина та бізнес. А після того веде їх до свого величезного винного підвалу, де демонструє процес виготовлення вина і шампанського, уважно стежачи за тим, щоб келихи не залишалися порожніми.
Також гостям пропонуються комплексні обіди за типом табльдот (table d'hote, "стіл господаря"), які включають повний набір страв традиційної бессарабської кухні з місцевих продуктів.
Екскурсії з дегустаціями проводяться в теплу пору року просто неба. В дощ і холодну пору року – в просторому салоні з каміном, декорованому картинами і старовинним начинням. Гостям надаються різні вина в супроводі паштету, козячої бринзи і хліба домашньої випічки.
Після першої дегустації і спілкування з виноробом, гості вирушають на оглядини виноградника автомобілем УАЗ кабріолет (якщо група невелика) або в причепі трактора "Білорусь". Після повернення, гості спускаються до винного льоху, де продовжують дегустувати вино прямо з винних ємностей. Саме тут маркіз де Лакарен розповідає і показує, як він робить шампанське брют натурель, використовуючи старовинну французьку технологію "Дом Періньон", причому гості дегустують кілька видів шампанського, допомагаючи маркізу в процесі дегоржажа.
"Шато Лакарен" є учасником проєкту "Дорога вина та смаку Української Бессарабії".
Останнє оновлення
09.12.2024
Категорії | Гастротуризм, Виноробня/броварня |
---|---|
Адреса |
вулиця Садова, 58
Шабо |
Координати | 46.12842° N, 30.36689° E Координати скопійовано |
Телефон | +380 50 921 0333, +380 67 712 7048, +380 97 385 1482, |
Електронна пошта | lacarin.ukraine@gmail.com |
https://www.facebook.com/lacar... | |
https://www.instagram.com/laca... | |
Додаткові сервіси |
Додайте практичну або описову інформацію, фото, посилання