Пам'ятки Балаклії

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Балаклії

Знайдено 1 пам’ятки

Балаклії

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Балаклії

Краєзнавчий музей, Балаклія
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Балаклійський краєзнавчий музей

Музей/галерея

Балаклійський краєзнавчий музей розташований у найстарішій будівлі міста Балаклія, що була побудована в 1818 році для штабу Серпухівського полку у стилі класицизму.

Музей відкрився в 1979 році. В основу його експозиції лягла збірка меморіальних речей відомої оперної співачки 30-40-х років XX століття Оксани Петрусенко, уродженки міста Балаклія. Зараз фонди музею налічуть близько 13 тисяч предметів, які характеризують різні періоди життя Балаклійщини.

До повномасштабного російського вторгнення 2022 року в музеї було представлено три постійних експозиції: етнографічний відділ з колекцією побутових речей XVII-XX століть; експозиція з історія Балаклійщини в період Другої світової війни; експозиція "Оксана Петрусенко - видатна українська співачка", де представлені портрети і скульптури співачки, особисті речі, фотографії.

Під час російської окупації Балаклії 2022 року будівля музею була пошкоджена, окупанти частково пограбували та зіпсували експозицію. Зараз Балаклійський краєзнавчий музей потребує реставрації.

Map pin icon вулиця Соборна, 97 Балаклія

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний