Пам'ятки Низкиничів

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Низкиничів

Знайдено 1 пам’ятки

Низкиничів

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Низкиничів

Низкиницький монастир, Низкиничі
3,75
Star icon Star border icon
User icon
1

Успенський Низкиницький монастир

Храм , Пам'ятка архітектури

Успенський Низкиницький монастир було засновано в 1643 році відомим державним діячем XVII сторіччя, українським шляхтичем Адамом Киселем, останнім православним сенатором Речі Посполитої, який згодом став київським воєводою.

Для створення обителі Кисіль виділив власний родовий замок у Низкиничах із оборонними валами. Для завершення будівництва він упродовж десяти років виділяв значні кошти.

П'ятикупольна Успенська церква у стилі ренесансу є визначним зразком українського зодчества XVII сторіччя. Вона оточена невисокою кам'яною огорожею, в яку включено дерев'яну двоярусну дзвіницю, яка є головним входом. У церкві поховано багатьох представників роду Киселів, включно із самим фундатором, який до кінця життя залишався головним поборником православ'я на західноукраїнських землях. Його могила знаходиться у підвалі, відреставрований саркофаг прикрашений батальними барельєфами роботи італійських майстрів. Також у храмі є мармуровий бюст Адама Киселя, його портрет та родовий герб.

Монастир пережив кілька перепідпорядкуваннь, храм був закритий в середині XX століття, за півстоліття безхазяйності сильно постраждав.

Наразі обитель відроджено, храм відреставровано.

Map pin icon проспект Перемоги Низкиничі

Рейтинг

User icon
1
3,75
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний