Пам'ятки Дігтярів

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Дігтярів

Знайдено 1 пам’ятки

Дігтярів

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Дігтярів

Палац Галаганів, Дігтярі
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Палац Галаганів

Палац/садиба , Пам'ятка архітектури

Садиба Петра Галагана у Дігтярях збудована у 1825-1832 роках за проєктом архітектора Павла Дубровського, який також займався будівництвом палацу Галаганів у сусідньому селі Сокиринці.

Центральний двоповерховий корпус з'єднаний із двома флігелями дугоподібними переходами. Парк розбитий під керівництвом садівника Йоганна Бістерфельда. Величезний панський будинок із чудовим садом та величезними оранжереями називали однією з найкращих поміщицьких садиб Чернігівщини.

Після смерті Галагана у 1876 році садиба перейшла за його заповітом у розпорядження Полтавського губернського земства для влаштування навчального закладу. У 1877-1882 pоках архітектор Федір Вербицький перебудував палац для організації в ньому земського ремісничого училища, і цей профіль будівля палацу зберігає і донині. Зокрема, після Другої світової війни у палаці садиби Галаганів у Дігтярях було відкрито професійне училище. Нині це Дегтярівський професійний аграрний ліцей, при якому діє етнографічний музей українського побуту "Берегиня" з 5 експозиційними розділами.

Map pin icon вулиця Центральна, 1 Дігтярі

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний