Пам'ятки Любешева

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Любешева

Знайдено 2 пам’ятки

Любешева

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Любешева

Садиба Чарнецьких, Любешів
3,25
Star icon Star border icon
User icon
1

Садиба Чарнецьких

Палац/садиба , Пам'ятка архітектури

В'їзна брама та ландшафтний парк збереглися від садиби, закладеної в Любешові Михайлом Сервацієм Вишневецьким у XVIII сторіччі.

Пізніше садиба належала Замойським, Мнішекам, доки в 1754 році не перейшла у власність брацлавського каштеляна Яна Антонія Чарнецького. Його нащадки володіли садибою до Другої світової війни.

Період радянської влади палац Чарнецьких не пережив. Зараз можна побачити лише кам'яні ворота у стилі бароко та занедбаний парк на березі річки Стохід, у якому виростають 80 видів дерев та чагарників. Парк є частиною заповідної зони Національного природного парку "Прип'ять-Стохід".

Map pin icon вулиця Монастирська, 77 Любешів

Рейтинг

User icon
1
3,25
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Монастир капуцинів, Любешів
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Монастир капуцинів

Храм , Пам'ятка архітектури

Монастир капуцинів у Любешові був закладений у 1761 році коштом брацлавського каштеляна Яна Чарнецького, який володів містом. До закінчення будівництва Чарнецький не дожив і був із почестями похований у його стінах.

Обитель освятили лише в 1786 році, але проіснувала вона недовго. В 1817 році монастир капуцинів повністю згорів, а відновленню його завадила влада царської росії. Тільки в 1926 році, коли ці території знову опинилися у складі Польщі, комплекс почали відновлювати. Новий монастир на честь Святого Франциска був зареєстрований у 1935 році, але через 4 роки його закрили радянська влада.

Хоча приміщення довгі роки використовувалися не за призначенням, пам'ятка архітектури збереглася донині. Нині це парафіяльний костел Святих Кирила та Мефодія.

Map pin icon вулиця Незалежності, 95 Любешів

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний