Пам'ятки Буків

Онлайн путівник пам’ятками та визначними місцями Буків

Знайдено 2 пам’ятки

Буків

змінити

Категорії пам'яток

Доступно для

Параметри доступності

Очистити фільтри

Всі пам’ятки та визначні місця Буків

Ландшафтний парк "Буки"
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Ландшафтний парк "Буки"

Парк/сад

Ландшафтний парк у Буках на Київщині закладено на берегах річки Роставиця в 1996 році коштом сквирського підприємця Івана Суслова.

За його ініціативою було розчищено засмічене русло річки, відновлено греблю, реконструйовано та переобладнано під міні-ГЕС старовинний водяний млин. Мальовничі пороги та скелясті береги Роставиці були перетворені на ландшафтний парк з безліччю містків, альтанок та різноманітних скульптур.

У ландшафт вдало вписані будівлі садиби сім'ї Суслових: житловий будинок із сімейною каплицею, "сторожова вежа", мисливський будиночок, столярний цех та інші. У декорі будівель часто можна зустріти цифру "7", яку Іван Суслов вважає своїм щасливим числом (його ініціали складаються в українське слово "СІМ", він сьома дитина у родині тощо).

У міні-зоопарку можна побачити левів, ведмедів, оленів, поні, павичів.

Нещодавно на території парку було відкрито "Казкову галявину" з фігурами героїв казок та дитячим майданчиком для вихованців дитячого будинку сімейного типу, який містять Суслови.

Буцький парк доступний для відвідування в теплий сезон, вхід на територію вільний, екскурсії в міні-зоопарк та на "Казкову галявину" платні. На вході продають вишиванки, сувеніри, морозиво та прохолодні напої. Працює ресторан та міні-готель.

Map pin icon вулиця Першотравнева Буки

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Церква Святого Євгенія, Буки
0
Star icon Star border icon
User icon
0

Церква Святого Євгенія

Храм , Пам'ятка архітектури

Грандіозний храмовий комплекс у селі Буки закладений у 2000 році коштом сквирського підприємця Івана Суслова за проєктом архітектора Юрія Бабича.

Домінантою комплексу є церква Святого Євгена Великомученика із п'ятьма позолоченими банями. Під час будівництва храму було об'єднано історичні канони української архітектури із сучасними архітектурними формами.

Також до комплексу входять каплиці Святого Олександра та Святого Миколая, дзвіниця Святого Даниїла.

В 2007 році храмовому комплексу в Буках було присуджено Державну премію в галузі архітектури. В 2008 році Національний банк України випустив ювілейну срібну монету номіналом 10 гривень, на якій зображено церкву Святого Євгенія в Буках.

В 2011 році на площі перед церквою було відкрито фонтан Дружби народів, який раніше стояв на Майдані Незалежності у Києві.

Map pin icon вулиця Первомайська Буки

Рейтинг

User icon
0
0
Star icon Star border icon

Додати до обраного

Додати до маршруту

Функціонал тимчасово недоступний